Aerotemper för vattenburna system

Aerotemper (värmefläkt) för vattenburna system lämpar sig bra för användning i värmesystem med fliseldning.

I ett sådant system kan man använda:

  • en flispanna som värmekälla,
  • en ackumulatortank – förbättrar funktionen men är inget krav,
  • värmeledningar för att överföra värmen mellan värmekällan och värmefläkten/värmefläktarna,
  • styrutrustning för värmefläkt (termostat, varvtalsreglering) för att reglera temperatur och hastighet på värmefläkten.

 

aerotemper

 

Effektberäkning för aerotemper

För att uppnå den önskade temperaturen måste man dimensionera systemet på rätt sätt.

För att beräkna effekten på den värmefläkt /-ar som behövs man kan använda sig av en kalkylator där man anger storleken på det utrymme du vill värma upp.

En länk till kalkylatorn finns här.

När du köper en aerotemper

De moderna varmluftsfläktarna har ofta höljet tillverkat av ett slitstarkt och ekologiskt material som kallas EPP. Höljet är tillverkat i expanderad polypropen. Fördelen med det materialet, förutom hållbarheten, är att de väger litet så att en person ensam kan lyfta och montera en värmefläkt.

Värmeväxlaren i värmefläkten är ofta gjord av koppar och aluminium. Dessa material är lätta och har en bra förmåga att överföra värme.

När du köper en värmefläkt är det klokt att komplettera den med en 2-vägsventil med ställdon. 2-vägsventilen används tillsammans med en termostat för att förhindra varmvattencirkulation i värmefläkten när önskad temperatur uppnåtts, vilket leder till minskade energikostnader.

För att ha möjlighet att rikta flödet av den uppvärmda luften man kan förse värmefläkten (aerotempern) med en vridbar hållare och flexibla slangar. De gör så att man kan justera värmefläktens riktning även efter utförd installation.

Vi har också andra tillbehör som du kan komplettera värmefläkten med för att få en smidig uppvärmning t ex varvtalsreglering, varvtalsreglering med inbyggd termostat mm.

Aerotemprar – pris

Nedan finns länk till hemsida/webbutik med aerotemprar från Reventon Group.

Reventon Group är ett väletablerat och välrenommerat företag med över 30 års erfarenhet på den globala marknaden inom området för värmefläktar. De utvecklar och tillverkar pålitliga och mycket konkurrenskraftiga produkter som helt uppfyller EU-normer och krav.

Besök webbutik aerotemprar.se